Barion Pixel

Vikönyvem regényíró verseny – pályázat

 

A pályázat beadási határideje véget ért!

Vikönyvem regényíró verseny – pályázat
Első kör
Vízió Könyvkiadó Egyesület regényíró versenyt hirdet, melyre pályázhat bárki, aki betöltötte a 18. életévét, maximum 3 (három) mű beadásával.
Kiíró: Vízió Könyvkiadó Egyesület (vikönyv) – Könyvtámogató program
Pályázat kezdő időpontja: 2024. 01. 15
Első kör beadási határidő: 2024. 02. 15
A verseny befejezése: a pályázati művek számától függően addig tart, míg a versenyben már csak két versenyző marad.
Díjazás: a verseny két győztese elkészítheti (befejezheti) regényét és az elektronikus könyvben kiadásra kerül, illetve közösségi finanszírozással nyomtatott formában is megjelenhet. A versenyzők regényét a kiadó szerkeszti/korrektúrázza.
A versenyben való részvételhez kérünk legalább 1000 Ft (ezer Ft) támogatást a Könyvtámogató programunkra, amelyhez a könyvtámogató kártya webshopunkban érhető el.
Formátum: doc. vagy docx. fájl, Times New Roman, 12-es betűméret.
Terjedelem: maximum 1500 (ezerötszáz) karakter, szóközökkel együtt. A maximum kerettől eltérő művek automatikusan kizáródnak a pályázatból.
Pályázat menete

Első kör: A versenybe nevező szerzők folytatható történetbe kezdenek a maximális 1500 karakteren belül. Kötelező 5 szó kiválasztása és használata a megadott 50 szó közül, (a szavak ragozhatók, bővíthetők és a jelen pályázati kiírás tartalmazza a megadott szavakat).
Kész regényekkel is lehet indulni, de ez esetben a kötelező tartalmi eszközöket be kell tartani. A beküldött bekezdésnek tartalmaznia kell 5 választott szót és 1500 karakteren belül kell lennie.
(A kötelező szavak meglétét ellenőrizzük és azok hiánya kizárást jelent a versenyből).
A pályaműveket a beérkezés sorrendjében hétfői napokon hármas (a beérkező művek számától függően hat, kilenc esetleg nagyobb számú) csoportokban jelentetjük meg a https://www.facebook.com/vikonyv oldalon hétfői napokon.
– Egy pálymű olvasói kedvelés (lájkok) száma alapján átkerülhet a 2. körbe. Csak a legmagasabb kedvelést elérő szerző léphet tovább. Azonos pontszám esetén a zsűri dönt a továbbjutásról, vagy kieséséről.
– Egy pályamű a zsűri döntése alapján védettséget kap és tovább kerül a második körbe.
– A két továbbjutó mellett egy mű kaphat újrakezdési lehetőséget, ő a tanácsadó író segítségével átírhatja a versenyművét és az ismételten visszakerülhet a versenybe.
Pénteki napon közzétesszük a zsűri választottját, a többieknek még egy napjuk van a továbbjutáshoz szükséges pontszám megszerzéséhez, növeléséhez. Vasárnapi napon kihirdetésre kerül a közönségszavazás nyertese.
A könyvtámogató zsűrije a pénteki napon bejelenti, hogy melyik pályamű számára ad védettséget (függetlenül a kedvelések számától), amellyel a versenyző is átkerülhet a 2. körbe. Ha a zsűri úgy határoz több szerzőt is tovább juttathat, valamint fenntartja a jogot, hogy adott hétre nem választ továbbjutó versenyzőt, a közönség kiválasztottján kívül.
A további körökben a továbbjutás/kiesés azonos módon történik a verseny lezárásáig, addig, míg csak hárman maradnak versenyben. Az első kör kivételével a továbbiakban szabad kezet kapnak a szerzők és csupán 3000 karakter számot kell alkalmazniuk, azt nem léphetik túl (Döntőben 6000 karakter).
A versenyzők egyike a zsűri véleménye alapján elnyeri a verseny győztese címet, míg a közönségdíjat a közönség szavazata alapján adjuk át, és egy versenyző kiesik.
Mindkét versenyző befejezheti a regényét, melyek a Vízió Könyvkiadó Egyesület kiadásában elektronikus könyvben megjelennek, illetve közösségi támogatás segítségével nyomtatott könyvben is elérhetővé válnak. A regényeket az egyesület munkatársai szerkesztik/korrektúrázzák.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázatra beérkező műveket ellenőrizze és amennyiben azok tartalma nem megfelelő (pornográf, politikai, obszcén, és a közízléssel összeférhetetlen), kizárja a pályázatból. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben kellő számú pályázat nem érkezik be, a pályázatot felfüggessze.

Jelentkezési adatlap 

Kötelező szavak: szerelem, feledékenység, betegség, tenger, méreg, sárkány, halászhajó, cumi, leopárd, festővászon, világítótorony, paranoia, boszorkány, zongora, chips, edzés, állatkert, emeletes ház, kozmosz, doboz, másnaposság, tévhit, katasztrófa, magány, veterán autó, notesz, kaktusz, szélvihar, körömreszelő, villáskulcs, félhold, illat, hótaposó, oldalas, dinoszaurusz, gyomorfájás, álmatlanság, kacsint, elképesztő, dollár, otthon, cukor, szabálysértés, egér, móka, csere, testvérek, sírás, táncos, ringat

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: info@vikonyv.hu , regenyiroverseny@gmail.com

Közzétéve:
pályázat kategóriába sorolva

4 hozzászólás

Hozzászólás