Barion Pixel

Mokán Mihály: Lókötők

(2 vásárlói értékelés)

3490 Ft

Készleten

Leírás

A könyv a hatvanas években játszódik, amolyan életrajzszerűség. Egy eleven, paraszt származású eleki gyerek, román felmenőkkel. Sok tréfás és kevésbé tréfás csínytevések, korleírással fűszerezve.
Családi drámai események, melyeknek a végső konklúziója: ” én a családom soha el nem hagyom, ne tudják meg a gyerekeim milyen egyedül felnőni”.

 

További információk

Tömeg 250 g

Mokán Mihály: Lókötők termékről 2 értékelés

 1. Mokán Mihály

  94 könyv ment el a 100-ból, mindenki odáig volt érte. Meglehet tekinteni a Facebook oldalamon. Mokán Mihály. Most van folyamatban az utó nyomtatása

 2. Mokán Mihály

  ” Kedves Mihály! Megérkezett a könyved!Ha kiolvastam,irok Köszönöm, hogy elküldted!
  Csodálatos! Most fejeztem be az.olvasást!Buszon ülök,majd írok!

  Kedves Mihály! Miért tetszett a könyved? Eddig a kamaszokról két könyvben olvastam:A Pál utcai fiúk -ról, és a Legyek Urában. Amiért nekem nagyon érdekes volt a könyved, hogy személyesen ismertem a szereplők közül néhányat: Nánási Misit, a Hauck tanító házaspárt, és a helyszineket. Ugy olvastam, hogy rögtön én is köztetek voltam, és együtt ástam veletek a bunkert, és szivtam a kukorica hajat, cigaretta helyett. Csodálatosan irtad le az első szerelmet, és a testiséget, amiben csak szépség volt, és a brutalitást , ami ez után következett. A bölcs nagymama vol az , aki józanságával irányt mutatott ebben a kérdésben. Az ilyen nagymamák természetesnek tekintik a szexet, a jó házasság egyik fontos feltételét. Amikor irtam az első könyvemet, rákérdeztem a házastársi szexre is, a legtöbben kitérő válaszokat adtak, volt olyan , aki egyetlen csókra emlékszik, amit házassága előtt kapott, és volt, aki azt mondta, hogy a férjével minden olyan természetes volt. Ezt a gyermeki természetességet éltétek át azon a nyáron. Ezt a gyermeki szexualitást, nagyon kevesen merik felvállalni, mert félnek a prűd felnőttek elutasító magatartásától. Ez a 12 év, amit leirtál, születésedtől, édesanyád haláláig egy olyan korrajz Elekről, amikor az ötvenes évek elején Rákosi diktatúrája működött, a történet végén már a Kádár rendszer,”a boldog 60-as évek” – et éltük. A gyermek Misi személyes életében a jólét sehogysem akart eljönni. Ennek az egyik oka, hogy az édesapa elhagyta a családot, és az édesanya betegsége megakadályozta, hogy dolgozzon, és pénzt keressen. A szegénység nem hátráltatott abban, hogy nagyon kreatív voltál. Az első töltőtoll ellopása és annak a szomorú megsemmisülése igazi gyermek dráma volt. Minden kitalált játékban volt fantázia és a kivitelezéshez gyakorlati érzék. A verekedéseket is tanulni kellett! Szegény Nánási Misinek szerencséje volt, és nektek is, hogy végül is nem lett a megleckéztetésből tragédia. Végül a verések, amiket kaptunk tanároktól, szülőktől, természetes gyakorlat volt.Talán nem is a fájdalom volt nagy, hanem a megaláztatást, amit az ember akkor átélt.
  Kinek ajánlom a kőnyvedet? Mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik: szülőknek, óvónőknek, tanítóknak, gyermekpszichológusoknak? Élmény volt elolvasni! Köszönöm, hogy elküldted!
  Vértestacsa 2024.01.07
  Üdvözlettel, Keekes Anna. “

Mondd el a véleményed